Konsulentbistand

Det havde vi ikke lige tænkt på…

Det er en frase man af og til støder på. Ved at vælge CNC Midt som partner, kan et “fremmed” syn på opgaven i mange tilfælde give et stort afkast. 4 øjne ser bedre end 2, siger man.
Min erfaring kan måske gavne jeres virksomhed på en eller flere af følgende punkter.

Procesoptimering & Automatisering.

1 sekund! Det lyder ikke af meget, men hvis man kan spare bare ét sekund hver gang en fræser skifter værktøj?

Ved at observere og derefter optimere værktøjsskiftet, eksempelvis ved at åbne en låge mens akserne kører i position, finder man måske dette sekund.

Regnestykket kunne se sådan ud: 5 værktøjsskift pr. emne. Bearbejdningstid på 6 minutter pr. emne, inkl. emneskift. 2-holdsskift på maskinen. Oppe-tid på 80% for maskinen. 223 arbejdsdage på et år. Maskinens levetid er 7 år.

Resultatet er 936.600 sekunder eller det samme som ca. 35 skift af 7,5 timer. Nu er 1 sekund pludselig blevet til omkring 50.000 kr. hvis det er en Operatør der passer maskinen.

Man får helt lyst til, at se om man kan finde flere sekunder der kan optimeres!?

Tænk hvis en automatiserings-løsning kan lade emnet og derved spare 20 sekunder.

Deltagelse i indkøbsfasen ved maskinindkøb.

De medarbejdere der køber maskinerne ind til produktion, har helt styr på hvad maskinen skal kunne. Om der skal være 2 spindler eller kun én. Om der skal være 40 værktøjer til rådighed eller måske 80. Om der skal være høje omdrejninger til rådighed i processen eller en gear-spindel med stort moment er det der skal bruges… MEN hvad med teknikken der ligger bag? Hvis I er i tvivl kan jeg tilbyde min erfaring. Jeg kender til styringen, opmærkningen af komponenter, dokumentationen, målesystemerne osv. – Får man helt styr på teknikken bag, vil man kunne spare nedetid i maskinens levetid! Jeg har alt for mange gange set fejl i dokumentationen eller direkte vildledende dokumentation, der giver service-personalet udfordringer der koster på bundlinjen.

Vedligeholdsprogram mm.

Hvis vedligeholdsopgaverne begynder at hobe sig op, måske går det ligefrem ud over produktionen, så er det tid til at overveje et vedligeholdssystem, måske med indbygget reservedelsoversigt.

CNC MIDT hjælper gerne med at skabe overblik over behovet, ligeledes med at få de nødvendige data lagt ind i systemet.

Det er ofte mange penge der kan spares, ved at man vedligeholder på forkant og ikke når skaden allerede har udviklet sig.

At have de rigtige reservedele på lager, i det rigtige antal, er heller ikke uvæsentligt for økonomien.

CNC_MIDT_Checklist
Mere information? Ring 60 679 779